Meld je aan voor het nieuwe seizoen

kinderen spelen instrumenten

Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria start in het komende schooljaar in samenwerking basisscholen ‘Wereldwijs’ en ‘Kristal’ een PIM-klas: Plezier In Muziek. Het belangrijkste doel is: kinderen laten ontdekken hoe leuk het is om samen muziek te maken. Spelenderwijs leren de jonge muzikanten de beginselen van noten lezen, ritme en het bespelen van een muziekinstrument.

Daarnaast vindt deze jonge doelgroep het ook leuk om liedjes te zingen, klapspelletjes te doen, kleine slagwerkinstrumenten te bespelen en muziek gerelateerde opdrachtjes te maken.

De lessen worden gegeven in school, aansluitend aan schooltijd. op de maandagmiddag. We beginnen met de lessen na de herfstvakantie. We starten met een vrijblijvende proefles, daarna volgt een serie van twaalf lessen van een half uur. Op gezette tijden komt er iemand van Soli Deo Gloria om een fanfare-instrument te demonstreren zoals bijvoorbeeld trompet, saxofoon of slagwerk.

We richten ons met name op de kinderen van groep 4, 5 en 6.

De lessen worden gegeven door een bevoegd docent van het Cultuurplein te Heerde.

Locatie: een lokaal van Wereldwijs
Tijden: Wereldwijs: van 14.45 – 15.15 uur
                 Kristal: van 15.15 – 15.45 uur
Docent: Marcel van der Wulp
Kosten: € 36,= voor de hele serie van 12 lessen
Start: ​​4 november, direct na de herfstvakantie

De lessenserie wordt afgesloten met een vrolijk  concert!

Aanmelden bij onze secretaris: secretaris@sdgheerde.nl, tel. nr. 06 81052647

Vervolg
Kinderen die de smaak te pakken hebben, kunnen doorgaan voor een tweede serie lessen, nu op een echt blaasinstrument. Om opnieuw te zorgen dat plezier bovenaan staat (PIM!), geven we die lessen in groepjes van drie. Het is dan wel wat minder vrijblijvend. Net zoals je voor voetbal en atletiek moet trainen, is het ook belangrijk dat kinderen met enige regelmaat thuis op hun muziekinstrument oefenen. De instrumenten krijg je in bruikleen van Soli Deo Gloria. Verdere informatie volgt binnenkort.
Direct starten met een instrument?
Kinderen kunnen ook gelijk starten met muzieklessen. De muzieklessen worden gegeven door de docenten van het Cultuurplein. Er kan gekozen worden uit de volgende fanfare-instrumenten: cornet, bugel, trompet, saxofoon, hoorn, trombone, bariton of slagwerk. Als uw zoon of dochter een poosje muziekles heeft gehad, mag hij of zij naar het opleidingsorkest.
Aanmelden kan bij onze secretaris: secretaris@sdgheerde.nl, tel. nr. 06 81052647.